utorak, 22. prosinca 2015.

Kako postati zahvalan?

Nedavno sam gledala jedan video pod nazivom "Kako biti zahvalan u teškim trenucima?". Odgovor je glasio- vjerom.
Ta se vjera odnosila na povjerenje u Proces, povjerenje da smo čuvani i zaštićeni. Da su teški životni trenuci ustvari prekriveni blagoslovi, možemo vidjeti tek nakon nekog vremena, tek kada se okrenemo unatrag i pogledamo širu sliku. To je vjera da se sve događa za veće dobro.


Tada sam postavila sebi pitanje: kako uopće povjerovati da se sve događa za veće dobro?
Vrlo brzo sam došla do odgovora u sebi, znajući da ga neću pronaći razmišljajući.
Soba mi je baš tada bila obasjana suncem i dok sam gledala u blještavilo, potpuno bez misli, odjednom mi je sinulo. Pa zapravo, postoje dokazi!

Nisam neki fizičar, međutim, znam da ovim Kozmosom vladaju različiti zakoni i da postoje različite teorije, poput gravitacije, zakona termodinamike, Arhimedovog i Bernoulijevog zakona, Avogadrovog zakona i mnogih drugih. Svi znamo da biljke rastu prema gore, da vodopadi padaju prema dolje. Temperatura uvijek prelazi sa toplijeg tijela na hladnije, a ne obratno. Danas se kvantni fizičari bave i zakonom privlačenja, kojeg nismo učili u školama, polazeći od toga da smo vibracijska bića koja privlače onako kako zrače. 
Zapitajte se poznajete li čovjeka koji ne želi sebi dobro? Poznajete li osobu koja ne želi sebi zdravlje, ljubav i obilje? Poznajete li nekoga tko ne želi biti sretan? To je naš urođeni kompas.
Sve što radimo, radimo jer mislimo da ćemo tako biti sretniji. Apsolutno svaki naš postupak učinjen je u skladu s našom razinom svijesti i proizlazi iz misli da će ćemo njime biti barem malo sretniji, mirniji, bolji, da će nam biti lakše. Svi mi, u dubini sebe, u suštini svoga bića, želimo najbolje za sebe. To želi Izvor u nama.

Kako smo dio Kozmosa, ništa drugačiji od njega, iz njega stvoreni, a imamo „usađeni“ mehanizam kojim želimo za sebe ljubav, bogatstvo i sreću, to nam jedino govori da je tako osmišljena i cijela ova Kreacija.
Nemam pojma kako se zove ovaj zakon, ne znam niti kada će i hoće li biti znanstveno dokazan, ali znam da je sve u savršenom redu, stvoreno da nam služi, stvoreno da bude najbolje što može biti. I uvijek će biti, uvijek ide prema boljem, većem, ljepšem!

Kada uistinu doživite ovu spoznaju, tada zahvalnost postaje prirodno stanje. Tada nestaju pitanja kada zapnete u prometu, kad vam se pokvari automobil ili kad padnete ispit. Tada sitnice ne uzimate zdravo za gotovo jer znate da i one vode do cilja. Svi mi nosimo u sebi svu mudrost ovoga svijeta jer smo dio Univerzalnog uma, ali ono što nam je potrebno jest- prisjetiti se.Svi koji pratite moj blog, znate da volim promatrati reakcije ljudi, iz kojih su mnogo puta proizašle brojne spoznaje koje su uvelike služile. Ono što uočavam jest, da se većina upušta u utrku sa životom. Ostvarivši cilj koji im je u jednom trenutku bio najvažniji na svijetu, odmah si zadaju novi i tako sve dok se potpuno ne pogube u košmaru. Kada su na dnu, najvažnije je pronaći posao. Kada pronađu posao, najvažnije je kupiti stan. Kada kupe stan, već počinju problemi na poslu, a i troškovi stana odjednom postanu preveliki. Kada se sve to naposljetku riješi,  najvažnije je uložiti u dobar auto. Kada se kupi auto, s njim dolaze troškovi (čitaj problemi). Ljudi s takvim fokusom teško da će ikada moći reći: E sad je sve savršeno! Takvima će i krevet na odmoru na Maldivima biti malkice tvrd.  

„Tko je zahvalan za malo, spreman je primiti puno.“

Osvijestite što je vaš Izvor, a što je ono što vam je generacijama prenošeno iz neznanja. Kakva uvjerenja gajite i čija su to uvjerenja? Naučeni smo na reakcije, naučeni smo da malo što o nama ovisi, naučeni smo da uzimamo život zdravo za gotovo.  Nisu nas podsjećali na zahvalnost. A zahvalnost je sinonim za sreću. To potvrđuju i mnogi uspješni ljudi. 
 Zamislite da trenutak da nekome poklonite manju svotu novca, a on vam nezahvalno kaže: Pih, što će mi ova sitnica! Biste li mu imali potrebu dati još? Biste li  mu i drugi put poklonili? Zašto mislimo da je sa životom drugačije?
Dobra vijest je da se osvještavanje svih „sitnica“ na kojima možete biti zahvalni postiže vježbom.

Jedini način za to, jest da BUDETE zahvalni, jer ako ne budete zahvalni, nećete to nikada ni postati!

2 komentara:

  1. Drago mi je da si ostavila komentar na mom blogu inače te vjerojatno nikad nebi pronašla..svaka ti čast na tekstovima, sviđa mi se što i na koji način pišeš i poruke koje prenosiš! Sreća je kada se u ovom svijetu osjetiš pogubljeno, naći zrno utjehe u nečijim riječima <3

    OdgovoriIzbriši