srijeda, 6. travnja 2016.

Kome se žaliti zbog vlastitih izbora...

Bila jednom dva brata.
Jedan je bio cijenjeni profesor na Sveučilištu, a drugi je bio pijanica i kockar.
Kad su ih upitali, kome duguju za ono što su danas, obojica su odgovorili- roditeljima.


Uspjeh uspjeh uspjeh. Novac novac novac. NOVAC. Trka za novcem. Utrka sa Životom. Protiv sebe.
Ali- MORA SE. Kako drugačije?! Ah, da- LAKO JE TEBI, roditelji su ti sve pružili.
Zato jedni kojima roditelji sve pruže ostanu needucirani, odaju se porocima i ne znaju što bi sa sobom, dok se drugi, kojima roditelji sve pruže, bore rukama i nogama da opravdaju ono što im je dano. Da se educiraju, da marljivo rade, stvaraju, da jednoga dana ti roditelji s ponosom mogu reci: To je moje dijete!
Zato jedni koji ostanu bez roditelja, od svoga života naprave avanturu, a drugi tragediju.
Zato jedni s invaliditetom žele umrijeti, dok drugi pronađu mnoge razloge za živjeti.


Ako IZABERETE raditi posao koji ne volite zbog određenog cilja, držite fokus samo na istom. Inače, nema baš smisla da se svakodnevno žalite na loše uvjete i malu plaću, na ono što ste slobodno izabrali.
Ako IZABERETE sjediti kući i čekati da vam posao padne s neba, vjerujte u to, svim svojim bićem, inače, nema baš smisla da se svakodnevno žalite jer još čekate ili kako vam je dosadno, na ono što ste slobodno izabrali.
Ako IZABERETE ići na fakultet, onda prihvatite sistem, profesore i kolege. Nema baš smisla da se svakodnevno žalite na ono što ste sami izabrali.
Ako IZABERETE ići na dodatne aktivnosti poslije škole ili posla, ako idete na zbor, pohađate školu stranih jezika i idete na fitness, nema baš smisla da se svako toliko žalite kako ste preumorni, iscrpljeni i kako nemate dovoljno vremena.
Ako IZABERETE imati za partnera osobu koja vas ne poštuje, nema baš smisla da se žalite na njegove uvrede i loše postupke.
Ako IZABERETE ostati u braku radi djece, onda se fokusirajte na djecu, jer nema baš smisla da se svakodnevno žalite zbog toga što vam partner ne daje dovoljno pažnje. Pa niste ostali u braku zbog partnera.
Ako IZABERETE dati otkaz s posla koji vas "ubija", počistiti život od onih koji vas ne cijene, ako odlučite ići u potragu za svojom srećom, vođeni svojom strašću, gurani svojim talentom, podržavani svojom intuicijom proizašlom iz spoznaje tko ste zaista, postoji velika vjerojatnost da ćete uspjeti.
Ako odlučite umjesto trećeg para naočala platiti sebi tečaj, umjesto petog para traperica kupiti dvije knjige, umjesto šeste torbe priuštiti si dašak znanja od onih koji svojim životima svjedoče obilju na svim životnim poljima, ako umjesto tko zna kojeg para cipela, priuštite svojoj obitelji zajedničku večeru, postoji još veća vjerojatnost da će vaš život imati smisla.
Prioriteti su to. Ništa drugo. Ništa manje, ništa više.2 komentara: