četvrtak, 28. siječnja 2016.

Keratinsko ravnanje kose

Suha i beživotna kosa, mukotrpno peglanje poslije svakog pranja, zima, kiša i vlaga u zraku... bili su više nego dovoljni motivi da si konačno priuštim ovaj tretman!


Dugo sam se premišljala o tome kad bi bilo idealno vrijeme za postupak, kako će ispasti, hoće li biti postojano, ali vidjevši rezultate na svojoj mami, nestala je svaka dilema!
Moram priznati da se nisam prethodno previše raspitivala o tretmanu, u smislu vrste i marke preparata, tako da nisam znala što me čeka.
Dakle, radi se o brazilskom ravnanju kose keratinom. Inače, keratin je protein koji popunjava oštećene vlasi i idealan je upravo za suhu i oslabljenu kosu jer vraća sjaj i lepršavost.



Postupak je u tri faze i traje ovisno o dužini kose. Za moju, srednje dužine, bila su potrebna 3 sata. Kosa se prvo opere i prosuši ručnikom. Zatim slijedi nanošenje smjese u tankom sloju, pramen po pramen, od korijena prema vrhovima, te se svaki pramen raščešljava. U mom slučaju, nismo išli od  samog korijena, već centimetar ili dva niže. Kosu je neophodno dijeliti u pramenove kako ne biste nešto preskočili.
U drugoj fazi, kosa se suši fenom dok se prstima razvlači prema vrhovima.
Treća faza sastoji se od peglanja kose po pramenovima. Ono što je važno jest da se peglom po svakom pramenu prođe minimalno 12 puta. Kad je kosa ravna, još jednom se opere, osuši fenom i voila!

Moram napomenuti da nije na odmet pri postupku nositi maske, jer isparavanje para iritira oči i grlo, pa može biti malo neugodno.
Rezultati u obliku sjajne, mekane, i zdrave obnovljene kose su vidljivi odmah!

Daljnja njega kose nije pretjerano zahtjevna:
Kosa se ne smije prati iduća 4 dana, niti se smije izlagati vlagi, pari i kiši. Također, ne bi se smjela lomiti i vezivati gumicama i kopčama jer je keratin u to vrijeme još "živ".
Nakon 78 sati, kosu možete normalno prati, ali je važno da šampon i regenerator bude bez sulfata i klorida.
Navodno su ok Johnson's Baby šampon, Keune s ružičastim čepom, Alverde i Babylove.
Ja se nisam usudila riskirati, pa sam uzela već provjerenu kolekciju od Marrakesha s konopljinim i arganovim uljem, bez parabena.
Zanimljivo je da i dalje možete koristiti figaro, možete se kupati u moru i uživati na suncu, ali tada morate biti svjesni da učinak traje nešto kraće.
Inače, neki prosjek učinkovitosti je 3-4 mjeseca, ovisno o njezi i vrsti kose.




3 komentara:

  1. Već duže vrijeme razmišljam u odlasku na brazilsko ravnanje. Odlično je što si ovo podijelila sa nama, te moj odlazak zagarantirala!

    fandbportal.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši