nedjelja, 27. ožujka 2016.

6 koraka do savršenog zdravlja- Bashar

Sve smo ovo već nebrojeno puta čuli, ali većina zaboravlja ili se ne drži ovih zlatnih pravila, smatrajući da je tajna u nečem drugom, da istina nije tako jednostavna. Lakse je popiti lijek, progutati neku pilulicu i tako izbjeći makar minimum svog napora. Ali, kada se ponovno uspostavi osnovno, prirodno okruženje organizma, to će spriječiti nastanak ili širenje bilo kakve bolesti.
Osnove koje se moraju usvojiti prije nego se fokusiramo na neke konkretne simptome su:


1. KISIK
Mnogi od vas, nesvjesno, svojim paničnim, kratkim disanjem, ne dozvoljavaju svojem tijelu da dobije dovoljnu količinu kisika. Potrebno je oksigenirati svoje tijelo u prirodi ili u nekom relativno čistom okruženju, kako biste svim svojim ćelijama osigurali kapacitete da se izgrade na način na koji je zamišljeno da budu izgrađene. Dobre su i vježbe dubokog disanja ili neke vrste meditacije.

2. VODA
Hidratacija sistema je drugi ključ za uspostavu dobrog zdravlja. Kao fiziološka bića, uglavnom smo sastavljeni od vode, a umjesto da svoje simptome prepisujemo nekim egzotičnim bolestima, zapitajmo se, je li naš sistem dehidriran. Naše je tijelo poput baterije i ako nemamo dovoljno vode, našim se ćelijama skraćuje vijek, one doslovno mogu pregorjeti.
Nedostatak, također, vode neće dozvoliti ćelijama izbacivanje vode iz organizma, što će dovesti do mnogih vidova njihovog gomilanja, do gomilanja toksinima, a to će potom izazvati prestanak rada imuno sistema i drugih staničnih i enzimskih funkcija.
Naime, kada osjetite žeđ- to je već krajnji simptom dehidratacije, odnosno krajnji signal tijela da nemate vode. Potrebno je prihvatiti uzimati barem 1-2 litre vode dnevno.
(Osobno pijem vodu iz pročišćivača).

3. KRETANJE
Naše je tijelo stvoreno da se kreće. Kretanje je kao sposobnost da pumpate tijelo kako bi ono pak omogućilo mišićima da rade kao pumpe za ćelijske strukture te da se omogući vodi da izbaci toksine iz tijela, da se omogući energetska obnova te jačanje mišićnih i koštanih struktura. Kretanje održava vitalnost, čvrstoću i fleksibilnost.

4. SMANJENJE STRESA
Pretjerani stres uzrokuje glavobolju, nesanicu, drhtavicu, pad koncentracije, pad imuniteta itd.
Pronađite bilo koji način, oblik ili formu za smanjenje stresa u vašim životima, čak ako to znači napuštanje posla, osoba i situacija za koje u svom srcu znate da vam ne služe.
Upotrijebite maštu da preobrazite svoju situaciju u nešto uzbudljivo, u nešto što vas opušta i čini sretnima. Naučiti reći NE. Djelujte u skladu s porukama koje vam tijelo šalje. Pronađite vrijeme za sebe i za relaksaciju.

5. ELIMINACIJA OTROVA
Postoje različiti načini pročišćenja od otrova koji se u organizmu nalaze u u obliku teških naslaga unijetih tijekom života. Obratite pažnju da jedete hranu bez pesticida i teških metala, koji organizmu mogu napraviti pravi kaos. Prirodnim sastojcima (sokovi, tinkture), očistite jetru i crijeva od nagomilanih toksina i parazita.

6. LAGANA ISHRANA
U društvu se razne vrste hormona i otrova ubrizgavaju i dodaju prehrambenim proizvodima. Velike količine hrane koju pronalazimo na policama u trgovinama prepune su aditiva, pojačivača okusa i umjetnih boja. Jasno je da to nije nešto što pogoduje našem organizmu.
Konzumiranje domaćeg voća i povrća neće dovesti do kiselosti organizma, a sirovom hranom, vaša energija će enormno porasti, a vaše će se tijelo neminovno pročistiti.
Takvim načinom života, uvidjet ćete da će vam biti potrebno sve manje i manje. Naime, što je hrana prirodnija, dobivat ćete više nutrijenata, energizirat ćete svoj sistem pa će vam trebati manje hrane.
Uz to što lagana ishrana pomaže tijelu jer podrazumijeva korištenje proizvoda koji sadrže veće količine vode, ona će vas učiniti laganima i poletnima.


Navedene stvari međusobno su povezane, one idu ruku pod ruku i tvore povezanu cjelinu.
Prema Basharu, ovo je temelj zdravlja i u 99,99% slučajeva i samo ovih 6 ideja eliminirat će bilo kakvu šansu da ugovorite bilo koju vrstu bolesti u svojemu životu. JER TIJELO U SEBI I O SEBI IMA PRIRODNU INTELIGENCIJU DA NIKADA NE OBOLI OD TEŠKIH BOLESTI.
Opskrbite ga prirodnim gorivima i malim koracima promijenite životni stil.

Love, xoxo








Nema komentara:

Objavi komentar