ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Hidrolat lavande

Kišni dan potjerao me u kuću pa sam napokon sjela napisati novi post! :)

U ovim sunčanim danima, jednostavno mi se teško sabrati pred laptopom. Premda su velike vrućine mnogima zadavale glavobolje, kod mene je obratno. Što je toplije, što sunce jače sja, to je moja energija veća. Ubrzani tempo života, kupanje, sunčanje, izlasci... šteta gubiti dragocjene minute u kući. Ali, da ne duljim o još jednom predivnom ljetu, iskustvima i spoznajama, o kojima ću uskoro detaljnije, danas bih se osvrnula na jedan nedavnootkriveni proizvod, koji me ovoga ljeta zaista spasio.




Na ovom blogu pisat ću isključivo o prirodnim preparatima jer duboko vjerujem da nam je priroda dala sve što nam je potrebno!
Cvjetna vodica lavande prva je došla na red!:)

Prošlogodišnji Srednjovjekovni sajam u Šibeniku, koji se održava svake godine početkom rujna, oduševio me ponudom različitih prirodnih proizvoda. Kupujući domaći sapun čajevca dobivenog hladnim postupkom, ljubazna i draga gospođa iz unutrašnjosti Hrvatske preporučila mi je hidrolat lavande.
Cijena za 200 ml u bočici s finim raspršivačem bila je svega 25 kuna. (naručiti možete i na njhihovoj stranici)


Kod mene je prošle godine bio problem što mi se koža jako puno sušila i nije postojalo ništa što bi je moglo nahraniti na duže od par sati. Sunce i more pogoršavali su situaciju. Zato sam tražila nešto što će mi uvijek biti pri ruci i nešto što će me moći osloboditi neugodnog osjećaja zatezanja kože, a istodobno me osvježiti i rashladiti, bez ostavljanja masnog traga ili sjaja na koži. Željela sam da moja koža prodiše.

S hidrolatom sam to uspjela postići. Potpuno je prirodan i time pogodan i za one s najosjetljivijom kožom ili s alergijama na koži. Odgovarajući je za njegu gotovo svih tipova kože zbog uravnoteženog pH (5.6-5.9). Njegova funkcija je mnogostruka. Naime, kako ne sadrži alkohol, pogodan je za hidrataciju. Koristi se kao tonik za lice, smanjuje upale i crvenilo, a idealan je i za korištenje nakon depilacije i bilo kakavih iritacija kože.
Ima blagi, karakterističan, veoma smirujući miris pa se može upotrebvljavati za njegu djece ili kao osvježivač (ovlaživač) zraka.


Meni je bočica ovog čarobnog pripravka od 200 ml trajala puna četiri mjeseca. U zimskom razdoblju, koristila sam ga jedino prije spavanja. Nakon čišćenja lica njime bih skinula ostatke šminke, a naposljetku bih ga još jednom dobro poprskala po licu pa ga ostavila da se upije te tako duboko hidratizira kožu. Moram naglasiti da je ljuštenje i perutanje kože potpuno prestalo, kao i neugodno zatezanje. Zaista su rijetki slučajevi kada i nakon upotrebe hidrolata imam potrebu za nanošenjem lagane hidratantne kreme.

Ove godine, hidrolat mi je pomogao kod održavanja vlažnosti kože tijekom izlaganja suncu. Ono što je vidljivo jest smanjeno crvenilo, čiste pore, a ni ubodi insekata više nisu problem.
Ova multifunkcionalna vodica, postala je moj must have koji rado preporučam svima, a pogotovo onima koji se bore s aknama ili upalama na koži, kao i sa suhoćom kože!


4 komentara:

  1. Odličan post draga!
    http://lafdiary.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Veliki sam ljubitelj lavande, uvek sam u potrazi sa novim proizvodima koji je sadrže i sigurna sam da bi mi prijao i taj :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim miris lavande, izgleda mi kao lep proizvod!

    Isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. baš dobra stvar, taj hidrolat. budem probala :)

    OdgovoriIzbriši