nedjelja, 28. veljače 2016.

ELIXIR oil&peeling


Vjerujem da vam Elixir nije nepoznanica, s obzirom da su prethodnih godina blogovi vrvjeli od pozitivnih recenzija zadovoljnih korisnica Elixir ulja. 
Tako sam i ja Elixir coffee scrub i Elixir face oil&skin treatment kupila s velikom entuzijastičnošću.


Dakle, ovo ulje divnog mirisa i lagane strukture, namijenjeno je suhoj, dehidriranoj koži te pogoduje smanjenju lučenja sebuma. 
Najviše me je privukao njegov sastav:
-ulje koštica marelice (obnavlja stanice kože, aktivira izmjenu tvari, obnavlja vlagu, smanjuje upale, bogato je vitaminima i mineralima)
-ulje slatkog badema (štiti kožu, daje vlažnost i elastičnost)
-ulje noćurka (vraća balans između protupanih i protuupalnih medijatora, regulira lučenje masnoće i izmjenu tvari u stanicama kože, vlaži kožu, pogodno je za sve tipove i stanja kože, nezaobilazno je u njezi ljuskave kože te u tretmanima ekcema, dermatitisa, psorijaze, seboreje)
-ylang ylang (njeguje i učvršćuje kožu, uravnotežuje lučenje sebuma)

Već sam pisala o svojoj mješovitoj koži, koja je na mjestima dosta suha, a ujedno i jako osjetljiva te zaista je treba tretirati vrlo blagim, brzoupijajućim preparatima, koji ne začepljuju pore i koji joj dopuštaju da diše. 
Meni ovo ulje na veliku žalost, nikako nije odgovaralo. Koristila sam ga prije spavanja i do jutra mastan trag ne bi nestao. Koža mi nije bila svježa i nahranjena, već samo masna. Uz to, počeli su mi se stvarati potkožni prištići na području vilice. Nisam sigurna što mi točno nije odgovaralo iz ovog obećavajućeg sastava, no jednostavno mi ga je bilo teško nositi na licu.  Iz moga iskustva, čini mi se da je pogodnije za osobe s manje zahtjevnom kožom. Nakon nekog vremena, odlučila sam ga koristiti isključivo za okoloočno područje te za tijelo, kako obično završe sva moja neodgovarajuća ulja.
Još jedan problem je što ulja iz sastava imaju relativno kratak rok trajanja (max godinu dana), a zbog dobre mazivosti, troši se jaaako sporo.





S druge strane, peeling od kave, shea buttera, šećera, morske soli, slatke naranče, vitamina E me oduševio! 
Premda piše da je i za lice, meni se čini malo agresivan za one s tankom kožom jer su zrnca gruba i velika. Bogat je uljima i ono najbolje je što vam nakon tuširanja ne treba nikakvo mlijeko za tijelo. Koža ostaje mekana, nahranjena i svilenkasta.
Ono što je karakteristično za oba proizvoda je divan, divan miris, ni preintenzivan i težak, ni preblag.
Ono što je kod oba proizvoda izostalo jest moć uklanjanja ožiljaka, odnosno strija/celulita.






Instagram: putemsnova

Broj komentara: 5:

  1. Izgledaju tako primamljivo na slikama, jako bi ih voljela isprobati :)

    http://sbeauty14.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  2. That seems like a very nice product :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Looks like you've got a wonderful product to try! Nice! xoxo

    OdgovoriIzbriši