subota, 12. ožujka 2016.

Biobaza recenzija #1



Biobazin gel s kamilicom i cinkom, jedan je od mojih omiljenih kozmetičkih proizvoda. 
Ne sadrži parabene, sintetske mirise i bojila pa je idealan za osjetljivu kožu, sklonoj crvenilu i prištićima.



200 ml meni je sasvim dovoljno za cca 3 mjeseca, s tim da ga koristim jednom dnevno. Cijena je i više nego povoljna (30-40 kn), s obzirom na proizvod koji dobijete.

Gel je sasvim proziran, nije gust, već vrlo tečan. S malo vode, zapjeni dovoljno da s par kružnih pokreta osjetite cijelo svoje lice. Nema specifičnog mirisa, već je vrlo lagan, osvježavajuć i nenametljiv. Ukoliko poslije umivanja koristite micelarnu ili neki drugi tonik, na blazinici vam neće ostati tragova pudera ili šminke, što je dokaz da dobro uklanja nečistoće i prvljaštinu.


Meni se osobito svidio zbog cinka u sastavu, koji je poznat po višestrukim blagodatima, kako u prehrani, tako i u kozmetici.
(Za one koji žele znati više, cink je mineral koji se nalazi u koži, mišićima, kostima, jetri, gušterači, očima... Ima važnu ulogu u funkcioniranju imunološkog i živčanog sustava. Neophodan je za djelovanje oko 100 različitih enzima i utječe na proizvodnju hormona.
Koristi se u liječenju steriliteta, osoba s dijabetesom, ubrzava liječenje rana. :) )


Dakle, ovaj nježni gel, koji definitivno neće začepiti vaše pore, neće ostaviti masan trag ili osjećaj zatezanja na vašoj koži, neće izazvati upale i iritacije, preporučujem ne samo onima s osjetljivom kožom već i onima s normalnom te mješovitom.




Biobazina zaštitna krema za ruke sa 98%-tnim prirodnim sastavom, također je bez parabena, sintetičkih mirisa i bojila. Ono što me posebno privuklo iz sastava su shea maslac i ulje avokada.
Njena struktura je dosta gusta i djeluje pomalo "teško", s obzirom da je nakon mazanja još neko vrijeme osjećam na rukama. Osobno više preferiram kreme glađe i mekanije strukture koje se jako brzo upiju, što s ovom nije slučaj. U hladna, vjetrovita, zimska vremena, moja koža ovom kremom nije bila dovoljno nahranjena. 
Nema nikakvog mirisa, a za kreme takve vrste, ipak volim kad se osjeti barem dašak mirisnog ulja.
Sve u svemu, ovim hrvatskim proizvodima zasigurno ću dati još prilika da se nađu u mom kupaonskom ormariću.





2 komentara:

  1. Gel me baš zainteresirao! Kremicu sam koristila i sasvim je ok!

    fandbportal.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Dovo does Titanium Remover Tool - IT NODUCITY
    Dovo is guy tang titanium toner an additive that removes all metal ore and where can i buy titanium trim helps to regulate its titanium glasses frames oxidation. The additive is used to enhance titanium tv apk the strength titanium mens wedding band of ore in a

    OdgovoriIzbriši